Glasvezel

In 2015 zijn wij samen met enkele burgers, ondernemers en ZLTO op vrijwilligersbasis gestart met onderzoeken naar de haalbaarheid voor aanleg van glasvezel in ons buitengebied.
Waarom: omdat we ervan overtuigd zijn dat er iets moest gebeuren om de achterstand op de internetsnelheid die voor woonkernen en steden beschikbaar is, in te halen en er aan een toekomst vaste oplossing gewerkt moet worden. Absoluut niet alleen noodzakelijk voor bedrijven, maar ook voor particulieren: alleenstaanden, gezinnen zonder of met kinderen. En alhoewel nog niet iedereen dat beseft, wordt snel internet ook voor huidige en toekomstige ouderen onder ons steeds belangrijker.
Sinds we de eerste gesprekken in 2015 hebben gevoerd, vele overleggen hebben bijgewoond en diverse aanbieders en overheden hebben gesproken, zijn doorzettingsvermogen en veel geduld nodig geweest voordat de vraagbundeling voor de bewoners van de buitengebieden in de gemeenten Halderberge, Steenbergen, Bergen op Zoom en Woensdrecht in april 2018 van start konden gaan. Inspanningen van Glasvezel buitenaf, van gemeenten-functionarissen, van providers en verkooppunten, maar vooral van de vele ambassadeurs werden op 3 juni 2018 rijkelijk beloond met een deelname % van maar liefst 71.5%.
Op 3 april 2019 gaat de schop in de grond.

Engelen ICT treedt tijdens de zgn. vraagbundelingstrajecten op als advies- en verkooppunt voor Glasvezel buitenaf. Lopende vraagbundelingen waar wij op dit moment bij betrokken zijn, zijn die voor het buitengebied van de gemeente Roosendaal (tot 8 april 2019) en voor een 6-tal dorpskernen in de gemeenten Halderberge, Steenbergen en Bergen op Zoom (mei 2019).

Wij informeren u graag over nut en noodzaak en bieden u gratis advies over de te maken keuze. Direct inschrijven is uiteraard ook mogelijk.