Camerabewaking

Voor camerabeveiliging bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben vele klanten geholpen waarbij camerabeveiligingssystemen op maat samengesteld zijn en ook de doelstelling van de klant varieert. Van particulier tot onder meer de modezaak, de bakker op de hoek, akkerbouwer en melkveehouder, paardenfokker, groente-, fruit- of plantenteler, apotheker, autobedrijf, transportbedrijf, makelaar en installateur.
Het kan hierbij gaan om observatie van een hulpbehoevend familielid op afstand, bewaking van voor- of achterdeur, het monitoren van de wachtrij voor de balie of bewaking van de kassa, bewaking van drachtige dieren, het volgen van het productieproces in uw bedrijf of om algehele professionele beveiliging van één of meerdere gebouwen met binnen en/of buitencamera’s.

Graag adviseren wij u op vakkundige wijze over de oplossing welke het beste bij u past, rekening houdende met de nieuwste technologische ontwikkelingen.
Hierbij worden onder meer de volgende zaken besproken:

  • Wat wil men met een camera ? Moeten personen kunnen worden waargenomen, gedetecteerd, herkend of zelfs geïdentificeerd ? Dit bepaalt onder meer de eisen aan de in te zetten lens, het bewakingsoppervlak, afstand tot aan het object en de mate van herkenning.
  • Reflectie: sommige materialen waarop de camera gericht staat, zorgen bij duisternis voor meer reflectie dan andere materialen. Hoe groter de reflectie, hoe minder men ‘ziet’ van het te bewaken gebied of men kan herkennen.
  • Belichting speelt een erg belangrijke rol voor verkrijgen van scherpe beelden.
    Tijdens het adviesgesprek wordt dit aan de hand van voorbeelden uiteengezet en is er ook bijzondere aandacht voor de verlichting in het donker.
  • Vorm van de camera? Wil men bijvoorbeeld een bullet camera of dome camera ? Moet het kijkoppervlak van de camera op afstand ook te sturen zijn naar links, rechts, boven, beneden en moet er ingezoomd kunnen worden ?
  • Het onderhoud van uw systeem
  • Moeten er bijzondere VCA (Video Content Analyse )-mogelijkheden ondersteund worden? Voorbeelden hiervan zijn Cross-Line Detection, Intrusion Detection, People Counting, Kentekenregistratie, Gezichtsherkenning.
  • Heeft men voorkeur voor analoge Full HD camera’s of voor netwerk IP-camera’s ?
    Analoge Full-HD camera’s zijn van minder ‘intelligentie’ voorzien dan IP-camera’s en zijn relatief ook goedkoper.  Elke camera wordt afzonderlijk met de recorder verbonden.
    IP-camera’s kunnen door een recorder van stroom worden voorzien indien ze hier direct mee verbonden zijn en de recorder voorzien is van zgn. PoE-ingangen. In andere gevallen kan de IP-camera een eigen voeding hebben en in het ‘netwerk’ worden opgespoord. In een IP-camera kan men ook tal van zaken afzonderlijk instellen.
  • Draadloos of bekabeld ? Wordt alles bekabeld aangelegd (meestal wel de voorkeur) of kunnen er wellicht ook draadloze camera’s worden gebruikt. Soms wordt voor de verbinding tussen 2 gebouwen een draadloze straalverbinding opgebouwd. Bij vervanging van een bestaand systeem met analoge camera’s kan bekabeling worden hergebruikt om de veel scherpere Full HD-camera’s in te zetten. Dit scheelt aanzienlijk in werkzaamheden en kosten.
  • Gebruik van recorders: voor bewakingsdoeleinden waarbij camerabeelden opgeslagen moeten worden, worden recorders ingezet. Deze zijn voorzien van speciale harde schijven, geschikt voor 7 x 24 uur gebruik.
  • Hoe wil men live- en opgenomen beelden kunnen bekijken?
    Via een of meerdere vaste monitoren die aan de recorder zijn gekoppeld, via een PC-softwarepakket en/of op smartphone of tablet ?

U ziet, er zijn vele mogelijkheden en toepassingen. Goede camerabeveiliging is maatwerk.  Daarnaast zorgen technologische ontwikkelingen regelmatig voor nieuwe functies.  Graag komen we bij u langs om uw wensen door te spreken, de mogelijkheden te bekijken om daarna een advies en offerte uit te kunnen brengen.