Glasvezel

Al vanaf einde 2014 zijn wij samen met enkele burgers, ondernemers en ZLTO op vrijwilligersbasis gestart met onderzoeken naar de haalbaarheid voor aanleg van glasvezel in ons buitengebied.
Waarom: omdat er iets moest gebeuren om de achterstand op de internetsnelheid die voor de grotere steden beschikbaar is, in te halen en er aan een toekomst vaste oplossing gewerkt moet worden. Absoluut niet alleen noodzakelijk voor bedrijven, maar ook voor particulieren: alleenstaanden, gezinnen zonder of met kinderen, jongeren en (toekomstige) ouderen.
En hoewel nog niet iedereen er zich van bewust is, geldt dit voor deze groepen van bewoners in buitengebieden maar intussen net zo goed ook voor die van onze dorpskernen. De ontwikkelingen zijn al snel gegaan in de afgelopen decennia maar zullen komende jaren nog sneller verlopen. Vooralsnog zijn er geen signalen dat de 2 meest bekende netwerkeigenaren KPN en Ziggo zich heel erg bekommeren om de belangen van bewoners in kleinere steden, dorpen en buitengebied. Zij hebben er de eerstkomende jaren de handen vol aan om achterstanden m.b.t. modernisering van hun netwerken in grote steden in te halen en vooral daar de concurrentieslag met elkaar in te gaan. Dunner bevolkte gebieden krijgen van hen niet de eerste prioriteit.     
Sinds we de eerste gesprekken einde 2014 hebben gevoerd, vele overleggen hebben gevoerd en diverse aanbieders en overheden hebben gesproken, zijn doorzettingsvermogen en veel geduld nodig geweest voordat de zgn. vraagbundeling voor de bewoners van de buitengebieden in de gemeenten Halderberge, Steenbergen, Bergen op Zoom en Woensdrecht in april 2018 van start kon gaan.

Vanaf de start voor dit eerste gebied hebben we met ons ICT bedrijf tijdens alle vraagbundelingstrajecten opgetreden als onafhankelijk advies- en verkooppunt voor de deelnemende providers (dienstenaanbieders).
En ook tijdens en na de aanlegwerkzaamheden zijn we u graag verder behulpzaam met advies en onze op maat gemaakte producten en diensten. 

Afgesloten campagnes zijn tot nu toe:
– buitengebied Woensdrecht, Bergen op Zoom, Steenbergen en Halderberge
– buitengebied Roosendaal
– dorpskernen Stampersgat, Kruisland, Dinteloord, de Heen, Nieuw-Vossemeer en Lepelstraat
– coaxlinten gebied gemeenten Halderberge en Woensdrecht
– dorpskernen Nispen, Wouwse Plantage, Wouw, Heerle en Moerstraten

Lees alles over de recent gestarte campagne dorpskernen Oud-Gastel en Bosschenhoofd: