HISTORIE

In 2015 zijn wij samen met enkele burgers, ondernemers en ZLTO op vrijwilligersbasis gestart met onderzoeken naar de haalbaarheid voor aanleg van glasvezel in ons buitengebied.
Waarom: omdat er iets moest gebeuren om de achterstand op de internetsnelheid die voor steden beschikbaar is, in te halen en er aan een toekomst vaste oplossing gewerkt moet worden. Absoluut niet alleen noodzakelijk voor bedrijven, maar ook voor particulieren: alleenstaanden, gezinnen zonder of met kinderen. En alhoewel nog niet iedereen dat beseft, wordt snel internet ook voor huidige en toekomstige ouderen onder ons steeds belangrijker.
Sinds we de eerste gesprekken in 2015 hebben gevoerd, vele overleggen hebben bijgewoond en diverse aanbieders en overheden hebben gesproken, zijn doorzettingsvermogen en veel geduld nodig geweest voordat de vraagbundeling voor de bewoners van de buitengebieden in de gemeenten Halderberge, Steenbergen, Bergen op Zoom en Woensdrecht in april 2018 van start kon gaan. Inspanningen van Glasvezel buitenaf, van gemeenten-functionarissen, van providers en verkooppunten, maar ook van de vele ambassadeurs werden op 3 juni 2018 rijkelijk beloond met een deelname % van maar liefst 71.5%.

Op 3 april 2019 is de 1e schop in de grond gegaan en nog dit jaar zal het grootste gedeelte van alle hiervoor ingeschreven personen en bedrijven hopelijk voorzien zijn van een toekomst vaste, snelle en stabiele internetverbinding.
Sinds 2018 treden we met ons ICT bedrijf tijdens de zgn. vraagbundelingstrajecten op als onafhankelijk advies- en verkooppunt voor de providers (dienstenaanbieders) van Glasvezel buitenaf. En indien gewenst kunnen we u uiteraard ook na de aanlegwerkzaamheden behulpzaam zijn met advies en op maat gemaakte producten en diensten. 

Na ‘buitengebied Brabantse Wal en Halderberge’ (alleen adressen waar men beschikt over trage KPN-lijn), kwam het buitengebied van de Gemeente Roosendaal aan de beurt. Hier werd in april 2019 de campagne succesvol afgesloten en is men meteen kort na de zomer al gestart met de graafwerkzaamheden. In mei/juni is ook de campagne voor verglazing van een 6-tal dorpskernen in de gemeenten Halderberge, Steenbergen en Bergen op Zoom succesvol afgesloten en ook bij deze beide campagnes hebben we vele mensen voorzien van een eerlijk, objectief en deskundig advies en hebben we hun aanvraag mogen verzorgen. 

Als onafhankelijk advies- en verkooppunt zijn we aanwezig op de door Glasvezel buitenaf georganiseerde informatie bijeenkomsten maar ook organiseren wij onze eigen specifieke voorlichtingsavonden en inschrijfbijeenkomsten, ‘dicht bij u’, onafhankelijk en ‘in begrijpelijke taal’.
Meest actuele vraagbundeling is die voor de dorpskernen van de gemeente Roosendaal.
Bij voldoende deelname op 19 december a.s. (35%) komt er ook glasvezel in Nispen, Wouw, Wouwse Plantage, Heerle en Moerstraten en zijn de inwoners van deze dorpen daarmee ook klaar voor de toekomst. 

Meer informatie over de campagne Roosendaalse kernen